Tko smo mi?

Tko smo mi?

Izviđački pokret

Izviđaštvo dopunjuje školu i obitelj u stvarima koje su za njih neizvedive. Izviđaštvo otkriva svijet izvan zidova učionice, potiče želju za istraživanjem, otkrivanjem i znanjem. Izviđač aktivno primjenjuje svoje znanje i nesebično ga dijeli s drugima.

Izviđaštvo je način života. Izviđaštvo pruža starijima mogućnost da pomognu mladima. To je put k boljem razumijevanju među generacijama. U radu s mladima odrasli stječu iskustva i znanja koja im pomažu osobnom razvoju. Pomoć mladim ljudima u izgradnji vlastitog i skladnog fizičkog, intelektualnog, društvenog i duhovnog života, kroz zabavu i razonodu.

Skautska metoda

  • Izviđački zavjet - obećanje i zakoni
  • Učenje kroz rad i igru
  • U malim skupinama vršnjaka
  • Uz pomoć i pozitivan primjer starijih
  • Simbolički okvir
  • Život i rad u prirodi
  • Progresivni poticajni programi - Prema interesima mladih izviđaštvo nudi niz aktivnosti vezanih za život u prirodi - najzdravijoj okolini za rast i razvoj mlade osobe. Kreativnost, jednostavnost i otkrivanje.

To je izviđački izazov!

Razvitak mlade osobe

Duhovna dimenzija

Vječno traženje duhovne vrijednosti života, izvan uskih materijalnih okvira. Privrženost duhovnim načelima, poštivanje religije koja ih izražava i prihvaćanje obveza što iz toga proizlaze, odrednice su izviđačke duhovnosti.

Društvena dimenzija

Sudjelujući u razvoju zajednice, poštujući svakog pojedinca i jedinstvo prirodnoga svijeta, izviđači razvijaju osjećaj odgovornosti i pripadnosti društvu. Izviđači žele širiti ideju mira, razumijevanja i suradnje. Osobna dimenzija izražava se razvijanjem osjećaja osobne odgovornosti i poticanjem želje za vlastiti razvoj.

Tko smo mi?

Čišćenje snijega

Primanje u izviđače 29-01-2011

Primanje u izviđače 23-02-2008

Valid XHTML 1.1! Valid CSS! designed & developed by uvea