Izleti

Izlet na plitvička jezera Posjet crkvi u Krškom
Izleti

Planiramo izlet autobusom u nacionalni park Plitvice. Ostalo je još par mjesta. Zainteresirani se mogu javiti ovdje

Izleti

Biblija bez granica

U subotnje jutro, 14. siječnja 2012., dvadesetak se mladih iz mjesne crkve Zagreb 2 u Rakovčevoj ulici uputilo prema susjednoj Sloveniji s dragocjenim teretom — Biblijom. Ali kakvom Biblijom? Tijekom šest mjeseci 2011. godine mladi su vjernici Adventističke crkve iz Albanije, Hrvatske i Slovenije radili na projektu “Putujuća Biblija”. Udružili su svoje snage marljivo prepisujući rukom biblijske knjige na listove papira koji su se kasnije uvezali u knjigu formata A3. Ova rukom prepisana Biblija je u listopadu 2011. krenula na put te će do kraja 2012. obići sve crkve Jadranske unije konferencija koje su sudjelovale u ovom projektu prepisivanja.
Tako je to bila subota u kojoj su mladi iz Zagreba predali Bibliju mladima u crkvi Krško. Pripremljen je bogat program u sklopu kojeg su vođe mladih iz obje crkve iznijeli svoje aktivnosti i planove, a u poslijepodnevnom bogoslužju poseban je naglasak dan na zanimljivosti vezane uz Knjigu nad knjigama, dok je duhovnu poruku iznio Aleksandar Očko.
Temeljivši se na redcima iz Lukinog evanđelja 8,16: "Nitko svjetiljke kad je užeže ne pokriva posudom niti stavlja pod naslonjač, nego na svijećnjak, da vide svjetlo oni koji ulaze." mladi iz Krškog odlučili su izložiti ovu Bibliju u Gradskoj knjižnici u Krškom, gdje će je svaki posjetitelj moći vidjeti i čuti priču o njezinom nastanku prije nego što ona ponovno krene na put.
Ovaj je projekt ujedno i jedinstvena prilika jačanja prijateljstava među mladima i njihovog zajedništva s Bogom. Svjedočimo o tome, jer smo uživali u vremenu koje smo proveli u  druženju, razmjeni iskustava, ohrabrivanju i zajedničkom pjevanju s našim dragim susjedima, braćom i sestrama u Krškom. Zahvaljujemo divnim domaćinima na toploj dobrodošlici, te se radujemo ponovnom susretu!

Kristina Hleb

Izlet u Beč

Izleti

Izlet na Brijune

Valid XHTML 1.1! Valid CSS! designed & developed by uvea