U Rakovčevoj 26

U Rakovčevoj 26

Crkva Zagreb 2, u Rakovčevoj ulici 26, utemeljena je sredinom pedestih godina prošlog stoljeća i to iz matične crkve Zagreb 1, smještene u Prilazu Gjure Deželića 77 i osnovane 1935. godine. Svoju crkvenu zgradu na sadašnjoj adresi kupili smo 1962. godine. Bila je to kuća razorena bombom još za trajanja Drugog svjetskog rata. Mnogi vjernici Adventističke crkve iz Zagreba dali su svoj nesebičan doprinos u njezinoj izgradnji – donacijama ali ponajviše osobnim radom na gradilištu. Gradnja je brzo napredovala i broj vjernika se povećavao. Crkva je otvorena i posvećena 22.12.1962. godine, dok je 1993. izvršena još jedna rekonstrukcija zgrade.

Danas je na adresi Rakovčeva 26 sjedište Jadranske Unije (objedinjuje Hrvatsku, Slovensku i Albansku Konferenciju), Ured Adre (humanitarna organizacija adventističke crkve), stan pastora, pastoralni ured i mjesna crkva Zagreb 2.

Mjesna crkva broji 120 aktivnih odraslih članova. Ovom broju može se dodati brojka od 40-ak djece i mladih. Kako vrijeme prolazi, tempo života je sve brži i zahtjevniji, više je izazova ali i mogućnosti. Ova internet stranica je jedna od novina u našim aktivnostima. Njome obuhvaćamo i prošlost i sadašnjost i budućnost.

Kao zajednici vjernika, želja nam je pružiti što kvalitetniji duhovni i društveni sadržaj našim članovima i svim posjetiteljima crkve. Tako u svom prostoru imamo raznovrsna odjeljenja i prostorije namijenjene određenim aktivnostima. Tu su prostori određeni isključivo za djecu i njihove potrebe, zatim oni za mlade (dvorana za društvene igre, stol za stolni tenis, stol za  billiard, pikado), pa kuhinja i dvorana za zajednički ručak, knjižnica s mogućnošću posudbe knjiga, onda prostorije za proučavanje i molitvu, te odjel samarićanstva za pomoć potrebitima. Tijekom godina crkva je razvijala raznovrsne aktivnosti pa tako danas, između ostaloga, djeluju: orkestar djece i mladih, dječji zbor, razni glazbeni i pjevački sastavi, Klub izviđača za djecu i mlade – Rakovi. Na brojnim koncertima u crkvi sakupljali smo pomoć za vrijeme Domovinskog rata kao i nedavno za stradale na Haitiju, a nastupali su razni domaći i inozemni izvođači. Održan je veliki broj seminara, predavanja, tribina s domaćim i stranim govornicima. Od radionica bismo izdvojili likovnu radionicu u nekoliko sezona, glazbenu radionicu, tečaj znakovnog jezika za nagluhe, radionice komunikativnih vještina.

Uglavnom, kao vjernici volimo biti zajedno na bogoslužjima, poučavati se iz Božje riječi, hrabriti se i tješiti, moliti se i radovati zajedno. Volimo ići zajedno na izlete po cijeloj Hrvatskoj i izvan nje. Posjećujemo i druge crkve, a pozivamo i njih da dođu k nama u goste. Tijekom godina mnoge vjernike iz ove crkve život je odveo daleko tako da nas ima na svim kontinentima ali još uvijek se osjećamo jednom velikom obitelji.

Povijest volimo, sadašnjost živimo, a budućnost željno očekujemo.

15.12.2012. u 10:00 sati obilježit ćemo 50. obljetnicu crkve u Rakovčevoj. Radujemo se susretu sa mnogima koji su pomogli svojim nesebičnim radom i darovima. Svi koji ste dobili pismene pozivnice, svoj dolazak možete potvrditi na e mail: ockoaleksandar@gmail.com 

U SUBOTU 15.12.2012. BITI ĆE POSEBNO BOGOSLUŽJE  POVODOM OBILJEŽAVANJA 50. OBLJETNICE CRKVE U RAKOVČEVOJ (1962 - 2012).

50 godišnjica crkve

PRIJEPODNEVNO BOGOSLUŽJE Početak u 10:00 sati 15.12.2012.


Prvi dio


Vodi
Aleksandar Očko
Pozdravna riječ *
Mladen Juričević
Zajednička pjesma *
O dajte Bogu čast
Molitva *
Josip Katona
Uvod *
Aleksandar Očko
Pjesma ženskog sastava *
Hvala za ljubav
Povijest crkve *
Tihomir Kos
Osvrt na prošlost *
Zdravko Šorđan
Pjesma sastava mladih *
Mi čekamo taj dan
Duhovna poruka i obnova zavjeta posvećenja *
Srećko Kuburić
Pjesma crkvenog zbora i djece *
Isus će doći
Molitva *
Srećko Kuburić
Obavijesti *
Slavko Božić


Drugi dio


Vodi *
Mladen Juričević
Zajednicka pjesma *
Tebi o Bože zahvalnost i čast
Molitva *
Zvonko Pleško
Pjesma muškog sastava *
Putnik sam tu
Proslavljanje kroz darivanje *
Dejan Stanjević
Pjesma crkvenog zbora *
Zašto čekaš moj brate
Propovijed *
Branko Bistrović

Zajednicka pjesma * Pokaži svijetu Isusa
Molitva *
Miroslav Lorencin

ZAJEDNIČKI RUČAK


POSLIJEPODNEVNO BOGOSLUŽJE Početak u 15:00 sati


Voditelji * Kristina Hleb & Zlatko Garvanović
Pozdravna riječ * Zlatko Garvanović
Zajednička pjesma * Radost nek u srcu blista
Molitva * Radoslav Bučko
Pjesma sastava mladih * Hosana
Pozdravna pisma * Aleksandar Očko
Povijest u slici * Željko Manestar
Pjesma muškog sastava * Još samo malo
Riječ ranijih pastora crkve
Pjesma crkvenog zbora * Sva priroda pokazuje
Riječ ranijih pastora crkve
Dodjela zahvala * Tihomir Kos & Aleksandar Očko
Duhovna poruka * Slobodan Bobo Marčeta
Pjesma crkvenog zbora * Ja čekam dan
Proslavljanje kroz darivanje * Dario Kovačević
Pjesma crkvenog zbora * Uskoro će doći Spas
Riječ zahvalnosti * Mladen Juričević
Zajednička pjesma * Da za tobom idem Spase
Molitva * Branko Bistrović


Više o našem cilju pročitajte ovdje: Misija i vizija

Valid XHTML 1.1! Valid CSS! designed & developed by uvea