Adra

Adra

ADRA (Adventist Development and Releif Agency) ili Adventistički Dobrotvorni Rad je nezavisna humanitarna agencija osnovana 1984. Kršćanska adventistička crkva osnovala je Adru kako bi mogla što bolje poslužiti široj zajednici i pojedincu.

ADRA je prisutna u više od 120 zemalja širom svijeta, a djeluje kroz 5 osnovnih područja rada: pomoć u hrani, pomoć u ekonomskom razvoju, pružanje zdravstvenih usluga, pomoć u elementarnim nepogodama i pružanje osnovnog obrazovanja.

Adra radi na unapređenju ljudskog života općenito bez obzira na etničku, političku ili vjersku pripadnost. Osnovni cilj je pružiti pomoć ljudima u nevolji.

http://www.adra.org/

http://hr.wikipedia.org/wiki/ADRA


Poštovani suradnici,

ADRA Hrvatska organizira prikupljanje rabljene odjeće koja će se prevesti u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se prodavati u trgovini rabljene odjeće (Second-hand shop) u Banja Luci i Laktašima, a sav novac od prodaje ide za zabavku namirnica za pučku kuhinju gdje se hrane najsiromašnije i najpotrebitije osobe.

DATUM ZAVRŠETKA AKCIJE SA 13.04.2015. PRODUŽEN NA 20.04.2015.

U tom razdoblju ste pozvani organizirati prikupljanje odjeće u crkvi, od vjernika, ali i od građana, ako je moguće, i to u jednom ili više navrata. (Građane o skupljanju - vremenu i mjestu - obavijestite putem medija ako vam je takav način dostupan.)

Slobodni ste, naravno, poslužiti se i nekim drugim načinom prikupljanja ako je to odgovarajuće za vaše područje (zamisao je u jednom okrugu da se vozilom skuplja od građana po kućama, nakon obavijesti u medijima). To ovisi o vašoj organizaciji.

Važno je omogućiti prostor za čuvanje skupljene odjeće do kasnijeg dogovora oko datuma kada će se skupljena odjeća dalje transportirati. Ovisno o količini prikupljene odjeće ADRA će poslati odgovarajuće vozilo, bilo kombi ili kamion, kako bismo robu proslijedili dalje.

U prilogu vam šaljemo obavijest koju možete upotrijebiti za obaviješćivanje vjernika u crkvi ili građana preko radija ili novina. Na ovaj način želimo vjernicima i građanima dati što više informacija koje se mogu provjeriti u svrhu transparentnosti djelovanja.

Zahvaljujemo na suradnji i dobroj volji,

ADRA HrvatskaOBAVIJEST ZA CRKVU I/ILI MEDIJE

ADRA Hrvatska - Adventistička Agencija za pomoć i razvoj, organizira prikupljanje rabljene odjeće u sklopu humanitarne akcije prekogranične suradnje sa ADRA-inim područnim uredom u BiH. Donirana odjeća prodavat će se u trgovinama rabljene robe u BiH (u Banja Luci i Laktašima). Cjelokupna zarada od prodaje robe namijenjena je projektu pučke kuhinje pod nazivom  „Obrok ljubavi“, koja osigurava topli obrok za 40-ak najugroženijih osoba u lokalnoj zajednici.
Mole se svi građani koji u ovoj humanitarnoj akciji žele sudjelovati doniranjem svoje rabljene odjeće ADRA-i, da imaju na umu da je roba namijenjena za daljnju prodaju, te da doniraju samo očuvane odjevne predmete koji mogu poslužiti toj svrsi.

Rabljena odjeća prikupljati će se dana ____________  u ______sati, na adresi______________________. Pozivamo sve građane da se pridruže ovoj velikodušnoj humanitarnoj akciji.
ADRA Hrvatska

Pomozimo stradalima u Japanu.

Pomoć se može uplaćivati na račun ADRA-e - Hrvatska.

Kunski račun: ZABA 2360000-1101582233

Devizni račun: ZABA 2360000-2100160604
IBAN HR5923600001101582233 (2100160604)
SWIFT ZABAHR2X

Katastrofa u japanu

Valid XHTML 1.1! Valid CSS! designed & developed by uvea